.

“Ik wil graag een professionele procesbegeleider worden”.

Zo begon ons gesprek na een inspirerende strategie-sessie met het “groot MT”. Het waren de woorden van John die het initiatief had genomen om deze sessie te organiseren. Als HR-adviseur ontwaarde hij onrust in de organisatie. Initiatieven kwamen niet van de grond of bleven hangen in goed bedoelde bijeenkomsten. Vergaderingen waren doods in tegenstelling tot de wandelgangen, waar de tongen makkelijk loskwamen over zaken die beter georganiseerd konden worden. Reden voor John om samen met de CEO in actie te komen.

Het is een situatie die we bij 2-Tact vaak tegenkomen. We worden dan gevraagd om als extern procesbegeleider mee te denken bij de invulling van de dag. Vaak leidt dit tot een langer durend proces waarbij een deel of de hele organisatie wordt betrokken om een (continue) verbeterproces in gang te zetten.

Steeds vaker kwamen we mensen tegen zoals John die beter toegerust wilden worden als procesbegeleider. Interne trainingen procesbegeleiding geven we om die reden al heel lang.

Deze ervaringen hebben ons ertoe aangezet om een boekje te schrijven over ons vak als procesbegeleider. Daarna was het logisch om een cursus met ‘open inschrijving’ in het leven te roepen. Die verzorgen we nu een aantal jaren met veel plezier. Bijna niets is leuker dan met collega’s uit allerlei organisaties te leren over je vak. Het model waarmee we werken biedt zowel een context als ruimte om je eigen stijl te ontwikkelen. Of zoals één van de deelnemers zei: “ik ben nog nooit zo veilig onderuit gegaan”. Fietsen leer je tenslotte ook niet uit een boekje.

Er zijn nog twee á drie plekken vrij voor de cursus die start op 26 maart 2019.

Manager, adviseur, projectmanager of anderen die veranderingen in zijn/haar organisatie vlot willen trekken zijn gebaat bij een professionele opzet en begeleiding van een transformatieproces. Dat kun je leren. Voor vragen kun je uiteraard bellen of mailen.

https://www.2-tact.nl/wat-we-doen/training-procesbegeleiding/

TOP