2-tact Nanning Thijs Klok

Nanning-Thijs Klok (06 246 679 21)
Adviseur/ Coach/ Facilitator.

“Ik hoef niet te zijn, wat jullie willen dat ik ben. Ik ben vrij om te zijn wat ik wil.” (Muhammad Ali)

Heerlijk vind ik dat, tentje in de koffers van mijn motor en wegwezen. Lekker zwerven, onverwachte ontmoetingen en adembenemende uitzichten. Dat avontuurlijke ervaar ik ook bij nieuwe projecten & trajecten. Als we het verlangen ook daar weten te raken, dan gaat het stromen. Dan worden mensen enthousiast en worden nieuwe duurzame verbindingen gelegd. Dat is waar ik het voor doe. En ja, inderdaad ik heb nog nooit een organisatie de hand geschud, het gaat altijd om mensen.

Mijn jeugd bracht ik door in de Zaanstreek, waar ik een nuchtere ‘doe maar gewoon’ mentaliteit aan heb over gehouden. Gewoon de klus klaren, afmaken waaraan je bent begonnen, daarna komt het plezier. Beide eigenschappen zorgden ervoor dat ik op mijn 38ste directeur was bij Cap Gemini E&Y. Daarvoor maakte ik een korte start in het personeelswerk en belandde al snel in het adviesvak. Eerst vijf jaar als coach en gedragstrainer, later bij Ernst & Young meer gericht op de bedrijfskundige kant.

Met 2-Tact komen veel ervaringen samen. De passie deel ik met fijne collega’s en met onze opdrachtgevers. Persoonlijke coaching is altijd een onderdeel van mijn professie gebleven. Het mogen meeleven met persoonlijke vragen van cliënten ervaar ik als eervol. De opleidingen die ik volgde op dit gebied hebben niet alleen mooie werkvormen voor persoonlijke begeleiding opgeleverd, maar ook hun toegevoegde waarde bewezen in het organisatiewerk. Het is fascinerend om te zien hoe “kleine” gebeurtenissen complexe problemen in organisaties kunnen veroorzaken. Hoe emoties vaak onbewust ten grondslag liggen aan zakelijke maatregelen, die juist daardoor averechts werken. Zo’n puzzel met betrokkenen ontrafelen en tot beheersbare proporties terugbrengen, dat is de kunst van het spel. Dat spel met elkaar spelen tot gestelde resultaten gerealiseerd zijn, dat is de kunst van het organiseren.

Expertise/ diensten
Individuele begeleiding: Coach leiderschap, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Organisatie:Ontwerp en begeleiding van ingrijpende veranderingsprocessen, advies bij vastgelopen projecten.
Team:           Bouwen, conflicten oplossen en opzetten projectmanagement-team.
Algemeen:   Training & ontwikkeling, Projectmanagement/verandermanagement, Leiderschapsontwikkeling,
Gedragstrainingen; (Docent jaarleergang “Transformatief Leiderschap” bij 2-Tact).