2-tact Projectmatig Creeren

Projecten zijn er omdat het geen routinewerk is, er moet dus geleerd worden.

2-Tact adviseurs zijn opgeleid in- en hebben veel ervaring in de toepassing van ProjectMatig Creëren (PMC). PMC sluit nauw aan bij onze missie: ‘Organisaties helpen ontwikkelingen te stimuleren of opnieuw op gang te brengen. De focus ligt daarbij op samenwerkingsprocessen tussen mensen en groepen’.

Ook bij PMC ligt de focus op samenwerkingsprocessen tussen mensen. Uiteraard gaat het, evenals bij andere project management methodieken ook om structuur, of werkwijze; het startpunt echter is het projectteam en de individuele leden van het projectteam. Zij definiëren met de opdrachtgever wat er moet gebeuren; gezamenlijk definiëren de leden onder aansturing van de projectleider hoe zij dit gaan doen; wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft en hoe er met elkaar wordt samengewerkt. Immers: ‘de oplossing komt van ‘samen’, niet (meer) van ‘boven’ of van ‘buiten’.

2-Tact adviseurs hebben een passie voor projectmatig werken, omdat daar alle elementen van samenwerken, individuele ontwikkeling, transformatief leiderschap en organisatieverandering samen komen in een snelkookpan. Er staat druk op elk project: het moet snel klaar, mag niet te veel kosten en tussendoor veranderen de inzichten, waardoor bijsturing noodzakelijk is. Mensenwerk dus, waar PMC precies goed op aansluit. Het gaat niet om de status van de statusrapportage van de rapportage, maar over de resultaten die we gaan realiseren!

2-Tact adviseurs hebben n ervaring met het integreren van PMC in andere projectmanagement methodieken zoals Prince2, PmBOK. Onder download vindt u meer informatie over PMC.