2-tact Transformatief leiderschap

Transformatief Leiderschap leidt naar een transformerende organisatie.

Iets bedenken en dat ook waarmaken. Moedig,  –soms tegen de stroom in- organiseren wat belangrijk is. Mensen die luisteren naar hun intuïtie en gevoel en tegelijkertijd hun gezond verstand gebruiken om verbinding met de weerbarstige realiteit te maken. Dat is het  eigene aan transformatieve leiders. Ze hebben een innerlijk kompas waardoor ze weten welke richting ze moeten gaan. Eenzaam, twijfelend soms, maar altijd geïnspireerd, mensen die je wilt volgen. Persoonlijk transformeren om een transformatief leider te worden, is in feite niets anders dan meer capaciteiten van jezelf ontdekken en toepassen. Meer jezelf worden dus. Transformatief leiderschap doet zoiets met groepen, nieuwe capaciteiten ontdekken en toepassen.  Het effect is dat organisaties transformeren in adaptieve organisaties.

Blijvende verbeteringen in medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid, maar bovenal, terugkeer van passie en eigenaarschap. Verbinding met de wereld waarin wij leven, waarin onze organisaties een rol spelen, duurzaam en circulair.  Het vraagt om een nieuwe definitie van leiderschap en nieuwe manieren van organiseren. Het 2-Tact model voor transformatief leiderschap biedt een visie, een leidraad voor u en uw organisatie om een transformatieve organisatie te worden, verbonden en effectief.

Onze leergang transformatief leiderschap biedt leiders van deze tijd de mogelijkheid om deze circulaire vorm van leiderschap, zich eigen te maken.