.

AH innoveert

Albert Heijn is continu aan het ontwikkelen en innoveren. Nieuwe producten, nieuwe technologieën en wensen van consumenten zijn vaak aanleidingen voor deze innovaties.

Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden beschikt AH over een aantal teams van projectleiders. Deze zijn verantwoordelijk voor het in samenwerking met de winkels of logistieke centra doorvoeren van de veranderingen. Het vak van projectleider kan een eenzaam vak zijn. Je werkt immers weinig samen met je collega projectleiders uit je eigen afdeling. Met de projectteam leden heb je meestal een functionele relatie die zo lang duurt als het project. Het is daarom belangrijk om te weten dat je altijd terug kunt vallen op je collega projectleiders. Met hun heb je, ook al zie je hun niet elke dag, wel een duurzame werkrelatie. Daarom is het belangrijk dat er op bepaalde momenten in deze samenwerking wordt geïnvesteerd. Je kunt namelijk altijd op elkaar terugvallen of steun vragen en ontzettend veel van elkaar leren.
Om deze reden hebben wij de opdracht gekregen om op een creatieve en inspirerende wijze een bijdrage te leveren aan de teambuilding van deze groep projectleiders.
In de praktijk betekent dit, dat wij het team op een aantal momenten door het jaar heen begeleiden op het gebied van hun onderlinge samenwerking en persoonlijk leiderschap.

TOP