.

KLM Bagage unit wordt efficiënter!

De reis die een koffer op Schiphol aflegt is grotendeels onzichtbaar voor de passagiers. Elke koffer die wordt ingecheckt, maakt een reis op Schiphol voordat de passagier zelf aan zijn/haar reis kan beginnen. Een groot deel van deze reis legt een koffer geheel geautomatiseerd af, zonder tussenkomst van mensenhanden. Aan het begin en einde van deze reis spelen deze handen een belangrijke rol. Ze zijn cruciaal voor het op tijd en zorgvuldig laden van een koffer. Niets is vervelender dan je reis, of vakantie te moeten starten zonder je bagage.

De managementstructuur van KLM Bagage wordt de komende tijd aangepast. Het management van KLM Bagage heeft aan 2-Tact gevraagd om te helpen bij het opzetten en begeleiden van het organisatie-verandertraject. Dit traject leidt ertoe dat de Bagage-units zo worden aangestuurd dat er nog minder koffers hun vlucht missen en het bagage-afhandelingsproces effectiever wordt uitgevoerd.

Het veranderingsproces richt zich zowel op de functionele kant als op de cultuurontwikkeling. Beter communiceren, het proces besluitvorming en afspraken maken en leren om zelf te verbeteringen te bedenken en door te voeren.

Dit traject loopt vanaf november 2015 tot de zomer 2016.

TOP