2-tact Teamontwikkeling

“De oplossing komt van ‘samen’, niet meer van buiten of boven”

Implementeren van klantgericht werken, van een nieuwe werkmethodiek, een project of programma, van innovatieve ideeën, of het besturen van uw organisatie. Anticiperen op een snel veranderende omgeving vraagt om snel eigen maken en verwerken van veel en vaak complexe nieuwe informatie. Dat lukt niet alleen. Dat doe je samen. Het vraagt om een hecht, effectief en glashelder communicerend team. Ingespeeld, vervlochten met ruimte voor autonomie en innovatieve ideeën.

2-Tact helpt deze teams te bouwen. Doelgericht, op het scherpst van de snede tussen de taak en de wijze waarop die wordt vervuld. Zoals een sportteam, gefocust op het bereiken van het hoogste resultaat. Wij zijn professioneel, betrokken, invoelend en waar nodig niet bang om gevoeligheden aan de orde te stellen. In elke samenwerkingsvorm bepalen de ongeschreven regels en onbenoemde gevoelens voor tachtig procent het resultaat. Herkennen van teamdynamiek en fasering is noodzakelijk. Het zijn precies deze zaken die wij bespreekbaar en beheersbaar maken.

2-Tact adviseurs hebben jarenlange kennis en ervaring met het bouwen van teams; hoe? Met behulp van living-labs, broedplaatsen voor real time change. Waar leden de verandering doorleven die bij de opdracht past. Waar het communicatieproces net zo goed onderwerp van gesprek kan zijn als de inhoud van dat gesprek.